Obiective turistice Sacalaseni

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Săcălăşeni este monument istoric şi a fost construită din stejar în secolul XVII, reunind toate caracteristicile întâlnite la bisericile de lemn transilvănene. De mici dimensiuni, cu intrarea în pronaos situată în partea sudică, şi cu toate micile detalii care reprezintă frumuseţea culturii transilvănene, această biserică impresionează prin simplitate şi măreţie. Picturile, doar parţial păstrate, au fost realizate de Paula Weissn din Baia Mare, în 1865.

Biserica „Sfânta Ana"a fost adusă în centrul satului Coruia în 1794 din Pindur. Deasupra intrării este gravată data mutării sale şi numele meşterului: „Anul Domnului 1794, 11 Noiembrie, construită de Farcaş Ianos". Biserica impresionează prin mărimea sa, prin turnul ei înalt dar şi prin ornamentele sculptate. În curtea bisericii se află şi un stejar foarte bătrân (aproximativ 1974), care impresionează prin mărimea sa.

Construită în 1720 din lemn de stejar, biserica "Sfinţii Arhangheli" din Culcea poate fi remarcată pentru frumuseţea prispei sale, prispă adăugată ulterior, conţinând stâlpi sculptaţi. Picturile din biserică aparţin lui Igoll Szieberth şi au fost finalizate în anul 1900.

Motelul Moara Veche este situat in localitatea Sacalaseni, pe drumul national judetean DJ 128B, la doar 4 km de municipiul Baia Mare.

Moara Veche ofera oaspetilor sai cea mai buna cazare si pensiune. Cazarea este asigurata in 30 de camere si doua apartamente cu baie proprie si aer conditionat. Confortul oaspetilor este asigurat de centrala termica (apa calda zi si noapte), de televiziune prin cablu, telefon si minibar in camera.Pe lângă serviciile de cazare în 30 de camere şi două apartamente, motelul oferă turiştilor şi servicii adiţionale precum: piscină, saună, sală de fitness şi terenuri de sport (tenis şi fotbal), şi dispune, de asemenea, de un restaurant cu o capacitate totală de 250 de locuri.

Telefon: 0744-516005 / 0262-289353 / 0262-289714

 

Pensiunea "La Tăticu"

Așezată într-un loc minunat, atent îngrijit de oameni gospodari, pensiunea "La Tăticu" este mai mult decât un simplu loc în care te poți odihni sau recrea, el fiind un cămin pregătit să-ți dea propria lui căldură, oferindu-i totodată sufletului și trupului tău propria-i rețetă de fericire.

 Pensiunea este clasificată cu patru margarete, fiind o construcţie care îmbină modernul cu rusticul, rafinamentul cu bunul gust. Dispune de parcare amenajată, 6 camere care oferă un confort deosebit de cazare, restaurant, bar, foişor, curte interioară cu grătar în aer liber.

Camerele, cu o suprafaţă mai mare decât cea standard, au baie proprie dotată cu cabină duş, uscător de păr, halat şi papuci de baie, încălzire în pardosea, minibar, TV-cablu, internet, telefon.

 Servicii oferite

- organizare nunți, botezuri, zile de naștere, în foișor și restaurant.
- pensiune completă
- plimbări cu barca și hidrobicicleta
- sporturi care se pot practica: rummy, șah, table, pescuit pe balta proprie

Telefon: 0372-717.526